Michael  Smith

(odc.048) bulion na pieczonym kurczaku


Przepis z programu Domowy kucharz (odc.48)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

(odc.048) bulion na pieczonym kurczaku
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 kg skrzydełek kurczaka

kilka marchewek

pokrojonych na kawałki

kilka łodyg selera naciowego

pokrojonego na kawałki

cebula

4 liście laurowe

2 gałązki świeżego tymianku

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzej piekarnik do 190 stopni C. Upiecz skrzydełka, aż będą złociste. Włóż skrzydełka do dużego garnka, wlej trochę wody na blachę, na której piekły się skrzydełka i mieszaj, aż mięsne resztki odejdą od dna. Przelej do garnka, dodaj warzywa i zioła, zalej zimną wodą i gotuj przez 2 godziny na wolnym ogniu. Odcedź bulion.

powrót

Podobne przepisy

Zupa z serem i gruszką
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Chłodnik z botwinki z pomidorami i rukolą
Jola Słoma
Przepis z programu Wiosenne ATELIER SMAKU (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Lekka zupa z grzybami shiitake
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak - z miłości do lokalności 3 (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Zupa gulaszowa z migdałami i oliwkami
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. 2 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Zupa rybna z makaronem sojowym na sposób tajski
  Vienio
Przepis z programu Ślinotok (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia tajska
Krem z zielonego groszku z miętową pianką
Adam Chrząstowski
Przepis z programu Adam po pracy 2 (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.