Michael  Smith

(odc.048) bulion na pieczonym kurczaku


Przepis z programu Domowy kucharz (odc.48)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

(odc.048) bulion na pieczonym kurczaku
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 kg skrzydełek kurczaka

kilka marchewek

pokrojonych na kawałki

kilka łodyg selera naciowego

pokrojonego na kawałki

cebula

4 liście laurowe

2 gałązki świeżego tymianku

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzej piekarnik do 190 stopni C. Upiecz skrzydełka, aż będą złociste. Włóż skrzydełka do dużego garnka, wlej trochę wody na blachę, na której piekły się skrzydełka i mieszaj, aż mięsne resztki odejdą od dna. Przelej do garnka, dodaj warzywa i zioła, zalej zimną wodą i gotuj przez 2 godziny na wolnym ogniu. Odcedź bulion.

powrót

Podobne przepisy

Krem z pieczonej papryki z bryndzą
Adam Chrząstowski
Przepis z programu Adam po pracy 2 (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia polska
Zupa krem z soczewicy i ciecierzycy
Ewa Chodakowska
Przepis z programu Be Active. Ewa Chodakowska (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Dania dietetyczne
Fińska grochówka
Dave  Myers
Przepis z programu Kudłacze na motorach - wokół Bałtyku (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Zupy
Zupa rybna z kalmarami
Marieta  Marecka
Przepis z programu 365 obiadów Mariety Mareckiej (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Zupy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.