Michael  Smith

(odc.031) kawałki kurczaka do maczania


Przepis z programu Domowy kucharz (odc.31)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

(odc.031) kawałki kurczaka do maczania
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 szklanka mąki

2 jajka

1 szklanka płatków owsianych

4 filety z piersi kurczaka (ok. 0,7-1kg)

pokrojonych na paski o grubości ok. 1cm

sól i pieprz

 

Przygotowanie:


Rozgrzej piekarnik do 220°C. Przygotuj linię produkcyjną do panierowania. Do jednego naczynia nasyp mąkę, w drugim roztrzep jajka, a do trzeciego nasyp płatki owsiane. Kawałki kurczaka najpierw obtocz w mące, strzep nadmiar. Następnie zanurz je w jajku, a na koniec obtocz w płatkach owsianych. Rozłóż na wyłożonej pergaminem do pieczenia blasze i wstaw do piekarnika. Piecz przez 15-20 minut, aż będą złoto-brązowe z zewnątrz i upieczone w środku. Podawaj z ulubionym dipem.

powrót

Podobne przepisy

Kaczka po pekińsku
Przepis z programu Ken Hom i kuchnia chińska (odc.1)
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia chińska
Zapiekanka mięsno-warzywna
Adam Chrząstowski
Przepis z programu Adam w sieci: patenty i triki (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Zapiekanki
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.