Michael  Smith

(odc.029) sos z borówek amerykańskich i syropu klonowego


Przepis z programu Domowy kucharz (odc.29)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej

(odc.029) sos z borówek amerykańskich i syropu klonowego
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

4 szklanki mrożonych borówek amerykańskich

1 szklanka syropu klonowego

1 łyżeczka ekstraktu waniliowego

¼ łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej

¼ łyżeczki mielonego cynamonu

¼ łyżeczki mielonego kardamonu

 

 

Przygotowanie:


Włóż wszystkie składniki do rondelka, delikatnie doprowadź do wrzenia I gotuj na wolnym ogniu, aż zredukuje się do połowy. Ostudź, przełóż do wysterylizowanego słoika i przechowuj w lodówce.

powrót

Podobne przepisy

Guacamole
Si King
Przepis z programu Kudłacze na motorach (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Salsa barbecue
Ainsley Harriot
Przepis z programu Grillowanie z Ainsleyem od A do Z (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Pasta z tuńczyka
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak rodzinnie (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
Kanapki Trześniewskiego
Jan i Jakub   Kuroniowie
Przepis z programu Kuroniowie rozgryzają (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
Krem chrzanowy
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.21)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Sos majonezowy
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.