Estragonowy sos holenderski

Estragonowy sos holenderski
Oceń przepis:
34 ocen Średnia ocena: 3.60

Przygotował:

Annabel Langbein

Seria kulinarna:
Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym 3
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sosy, kremy, pasty
Ilość osób:
2

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Rozpuść masło w małym rondelku. Żółtka ubijaj z octem przez 30-60 sekund w dużej żaroodpornej misce ustawionej na garnku z gotującą się wodą. Masa musi być lekka i puszysta. Dno miski nie może dotykać wody. Stopniowo dodawaj roztopione masło i ubijaj, aż będzie w pełni ubite – do uzyskania kremowego, gęstego sosu. Dodaj estragon, wymieszaj, następnie dopraw sokiem cytrynowym, solą i pieprzem do smaku. Od razu podawaj.

Wskazówki:
Sos holenderski to klasyczny dodatek do szparagów – skorzystaj z przepisu na idealne szparagi Annabel Langbein, można go również podawać z łososiem, jajkami w koszulkach, przegrzebkami lub jako dip do karczochów.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA