Iwona  Zasuwa

Kiełki fasoli mung


Przepis z programu Ugotuj mi mamo! 2 (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegańskie, Dobre dla dzieci

odsłon: 19

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

szklanka nasion fasoli mung

zimna, przegotowana woda

Przygotowanie:

Przepłucz nasiona, włóż je do wysokiego naczynia, zalej wodą i odstaw na 1-2 dni. Wymieniaj wodę 2 razy dziennie.
Następnie przepłucz nasiona i odstaw, już bez wody, przykryte gazą lub papierowym ręcznikiem tak, by nie pozbywały się wilgoci.
2 razy dziennie przepłukuj je wodą i odstawiaj na miejsce.
Kiełki możesz spożywać w dowolnym momencie wegetacyjnym, najlepiej zanim w pełni rozwiną się zielone liście.

powrót

Podobne przepisy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.