Kokosowe kulki z mąki ryżowej

Kokosowe kulki z mąki ryżowej zobacz Kokosowe kulki z mąki ryżowej 2018-06-19 12:18:43
Kokosowe kulki z mąki ryżowej
Oceń przepis:
13 ocen Średnia ocena: 4.10

Przygotował:

Daria Ładocha

Seria kulinarna:
Ugotuj mi mamo! 3 (odc. 4)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dobre dla dzieci

Składniki:

  • pół szklanki mąki z ryżu kleistego
  • 50 g cukru palmowego
  • kilka łyżek zimnej wody
  • miseczka wiórków kokosowych

Kalkulator wag i miar

Przepis

Pokrój cukier na mniejsze kawałki.
Mąkę wymieszaj w misce z odrobiną wody. Gdy masa zacznie się kleić, dodaj jeszcze trochę wody, tak by powstała „guma”. Formuj z masy niewielkie placki i zawijaj w nie kawałki cukru palmowego, formując kulki.
Zagotuj wodę w garnku i wrzuć kulki. Kiedy wypłyną na wierzch, wyjmij je za pomocą łyżki cedzakowej i obtocz w wiórkach kokosowych, gdy są jeszcze ciepłe.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE