Marieta  Marecka

Karkówka piekielna z grilla


Przepis z programu ABC GOTOWANIA 2 (odc. 13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Dania z grilla
kuchnia świata: Kuchnia polska

Karkówka piekielna z grilla
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

4 plastry karkówki

2 łyżki sosu sojowego

2 łyżeczki marynowanego pieprzu

olej Kujawski z czosnkiem

1 łyżeczka pieprzu kajeńskiego

2 kulki ziela angielskiego

3 łyżeczki musztardy francuskiej

1 kubek gęstego, kremowego jogurtu naturalnego

½ pęczka pietruszki

½ pęczka szczypiorku

sól

pieprz

Przygotowanie:

Sos sojowy, musztardę, pieprz kajeński, ziele angielskie (rozkruszone) i 4 łyżki oliwy dokładnie połączyć. Pieprz marynowany drobno posiekać i dodać do marynaty. Plastry karkówki osuszyć ręcznikiem papierowym, zanurzyć w marynacie i zostawić w chłodnym miejscu na min. 30 minut. Grillować ok. 7 minut z każdej strony. Podawać z zimnym, gęstym jogurtem połączonym z poszatkowaną nacią pietruszki i szczypiorkiem. Dip doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

powrót

Podobne przepisy

Grillowane sardynki z koprem włoskim
Sophie Grigson
Przepis z programu Zielnik Sophie Grigson (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Dania z grilla
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Pieczone ziemniaki faszerowane kaszanką
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak lokalnie 5 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
Gyutataki
Piotr Przykaza
Przepis z programu Jak Piotr przykazał (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia japońska
Tournedos a la Rossini
Jan i Jakub   Kuroniowie
Przepis z programu Kuroniowie rozgryzają (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Potrawka z wołowiny w sosie piwnym po flamandzku
Si King
Przepis z programu Kudłacze na motorach znowu w trasie (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia belgijska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.