Homar z ostrym sosem saté

Przepis z programu Luke Nguyen w Wietnamie (odc. 7)
trudność: trudne
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska

Homar z ostrym sosem saté
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 żywe homary

każdy o wadze ok. 700 g

200 g mięsa kraba

100 suszonych krewetek

namoczonych w wodzie na 20 minut i osączonych

25 g płatków chili

100 ml oleju z chili

10 posiekanych dymek

tylko białe części

pół główki czosnku (rozetrzeć na pastę)

½ łyżki cukru

1 łyżka sosu ostrygowego

1 łyżeczka soli

½ łyżki sosu rybnego

500 ml oleju roślinnego

1 cytryna

 

 

Przygotowanie:


Homary włożyć na godzinę do lodówki, żeby uśpić je w humanitarny sposób. Wyjąć z lodówki, zostawić, żeby doszły do temperatury pokojowej.

powrót

Podobne przepisy

Omułki z grilla a la Cape Malay
Ainsley Harriot
Przepis z programu Grillowanie z Ainsleyem od A do Z (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia afrykańska
Małże po chińsku
Rick Stein
Przepis z programu Morski przewodnik Ricka Steina Francuski rynek i kałamarnice z Portland (odc.1)
trudność: brak
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia chińska
Grillowane faszerowane kalmary
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Owoce morza, Dania z grilla
Krewetki na ostro
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.26)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.