Homar z ostrym sosem saté

Przepis z programu Luke Nguyen w Wietnamie (odc. 7)
trudność: trudne
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska

Homar z ostrym sosem saté
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 żywe homary

każdy o wadze ok. 700 g

200 g mięsa kraba

100 suszonych krewetek

namoczonych w wodzie na 20 minut i osączonych

25 g płatków chili

100 ml oleju z chili

10 posiekanych dymek

tylko białe części

pół główki czosnku (rozetrzeć na pastę)

½ łyżki cukru

1 łyżka sosu ostrygowego

1 łyżeczka soli

½ łyżki sosu rybnego

500 ml oleju roślinnego

1 cytryna

 

 

Przygotowanie:


Homary włożyć na godzinę do lodówki, żeby uśpić je w humanitarny sposób. Wyjąć z lodówki, zostawić, żeby doszły do temperatury pokojowej.

powrót

Podobne przepisy

Smażone jarzyny z krewetkami
Przepis z programu Nancy Lam Kurczak, wieprzowina i krewetki (odc.1)
trudność: brak
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia tajska
(odc.01) sałatka z owoców morza
Sophie Grigson
Przepis z programu Słoneczne smaki Sophie (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Krewetki na ostro
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.26)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Ragout marinette z mątwy
Julie Andrieu
Przepis z programu Francuskie wędrówki Julie (odc. 2)
trudność: brak
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Pizza z owocami morza
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza, Pizza
kuchnia świata: Kuchnia włoska, Kuchnia międzynarodowa
Koktajl krewetkowy z awokado
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 22)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza, Napoje

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.