Tatar z łososia

Oceń przepis:
Przygotował:
Laura Calder
- Seria kulinarna:
- Kuchnia francuska po prostu (odc.9)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z ryb
- Ilość osób:
- 2
Składniki:
- 180 g świeżego
- ładnego łososia
- 1 posiekana szalotka
- 1 – 2 łyżki posiekanych kaparów
- 1 mały pęczek szczypiorku
- posiekany
- świeży
- posiekany koper
- 2 łyżki oliwy
- odrobina soku z cytryny
- sól i pieprz
Przygotowanie:
Łososia pokrój drobno. Dodaj posiekaną szalotkę, szczypiorek, koper, kapary i startą skórkę z cytryny. Dopraw dobrze solą i pieprzem. Skrop oliwą. Jeśli to możliwe, odstaw na kilka godzin do lodówki. Zaraz przed podaniem skrop sokiem z cytryny (wcześniej cytryna może zmienić kolor ryby).
Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?
Dania z ryb
Zobacz również...
Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 129 innych kanałów? Pakiet Optimum+ w promocyjnej cenie! ZAMÓW ONLINE
Komentarze