Annabel  Langbein

Grzyby z patelni


Przepis z programu Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym 2 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie

Grzyby z patelni
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Składniki:

500 g oczyszczonych grzybów dowolnego rodzaju

3 łyżki masła

2 posiekane ząbki czosnku

skórka starta z jednej cytryny

¼ łyżeczki sproszkowanej wędzonej papryki

sól i świeżo mielony pieprz

½ szklanki kwaśnej śmietany

łyżka soku z cytryny

trochę posiekanej natki pietruszki

kilka łyżek orzeszków piniowych



Do podania:

placki chlebowe Lahmacun z pastą do smarowania



Przygotowanie:

Masło rozpuścić na patelni, dodać czosnek i pokrojone grzyby. Zamieszać, aby grzyby obtoczyły się w maśle. Dusić kilka minut. Dodać skórkę z cytryny, wędzoną paprykę, sól, pieprz, śmietanę. Wymieszać, aby powstał sos. Zgasić ogień. Skropić sokiem z cytryny. Posypać natką i orzeszkami. Podawać z plackami chlebowymi posmarowanymi pastą.



© Annabel Langbein

powrót

Podobne przepisy

Fondue
Grzegorz  Łapanowski
Przepis z programu Ł'apetyt 2 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski, Dania na karnawał i imprezę
Naleśniki z samej gryki
Iwona  Zasuwa
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski, Dobre dla dzieci
Carpaccio z buraków, oscypka i jeżyn
  Vienio
Przepis z programu Ślinotok (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
Papryka faszerowana
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 21)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski, Dania dietetyczne
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.