Annabel  Langbein

Gruszki w verjuice


Przepis z programu Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

Gruszki w verjuice
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

6 niemal dojrzałych gruszek z ogonkami

3 szklanki verjuice

¼ szklanki miodu

1 laska cynamonu

 

 

Przygotowanie:


Obierz gruszki pozostawiając je w całości z ogonkami. Odetnij plaster na spodzie, żeby stały na talerzu, gdy będziesz je podawać. Odłóż na bok. W rondlu doprowadź do wrzenia verjuice i miód z cynamonem. Od czasu do czasu mieszaj. Włóż gruszki, gotuj przez 30 min, co jakiś czas obracając.
Wyjmij gruszki z rondla, odparuj ⅔ syropu. Podawaj gruszki polane syropem. Ugotowane gruszki można przechowywać przez tydzień w lodówce.

powrót

Podobne przepisy

Pudding imbirowy
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia australijska, Kuchnia brytyjska
Lody waniliowe
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko (odc.19)
trudność: trudne
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej
Mus z dyni
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.