Ricardo Larrivee

Dip z nasion dyni


Przepis z programu Ricardo i przyjaciele (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty, Dania z dyni

Dip z nasion dyni
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

180 ml prażonych nasion dyni

1 ząbek czosnku

125 ml świeżo startego parmezanu

250 ml liści bazylii

umytych i osuszonych

430 ml jogurtu greckiego

¼ łyżeczki miodu

¼ łyżeczki pieprzu kajeńskiego

sól i pieprz

 

 

Przygotowanie:


W robocie kuchennym zmiksuj nasiona dyni, czosnek, parmezan i bazylię. Przełóż do miski. Wlej jogurt i miód, dosyp pieprz kajeński. Dopraw solą i pieprzem. Podawaj w małej, wydrążonej dyni.
Ten dip jest pyszny z surowymi warzywami, paluszkami grissini albo grzaneczkami z kurczakiem.

powrót

Podobne przepisy

Salsa z mango
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.21)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Pasta jajeczna
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia polska
(odc.016) sos krówkowy
Michael  Smith
Przepis z programu Domowy kucharz (odc.16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty, Inne
Dip guacamole
Kim McCosker
Przepis z programu 4 składniki (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Fava - krem z grochu i oliwy
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.27)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia grecka
Remolada
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.24)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.