Ricardo Larrivee

Dip z nasion dyni


Przepis z programu Ricardo i przyjaciele (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty, Dania z dyni

Dip z nasion dyni
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

180 ml prażonych nasion dyni

1 ząbek czosnku

125 ml świeżo startego parmezanu

250 ml liści bazylii

umytych i osuszonych

430 ml jogurtu greckiego

¼ łyżeczki miodu

¼ łyżeczki pieprzu kajeńskiego

sól i pieprz

 

 

Przygotowanie:


W robocie kuchennym zmiksuj nasiona dyni, czosnek, parmezan i bazylię. Przełóż do miski. Wlej jogurt i miód, dosyp pieprz kajeński. Dopraw solą i pieprzem. Podawaj w małej, wydrążonej dyni.
Ten dip jest pyszny z surowymi warzywami, paluszkami grissini albo grzaneczkami z kurczakiem.

powrót

Podobne przepisy

Krem chrzanowy
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.21)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Sosy do gotowanych ziemniaków
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.18)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Majonez z pieczonym bakłażanem i czosnkiem
Marieta  Marecka
Przepis z programu Mała Improwizacja (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
Hummus
Roger Mooking
Przepis z programu Nuta egzotyki na co dzień (odc.23)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
Chutney z czosnku, czerwonej chili i pomidorów
Przepis z programu W świecie przypraw Anjum (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.