Grillowane jabłka z mirtem cytrynowym i syropem klonowym

Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 40)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Desery, Dania z grilla
- Ilość osób:
- 2
Składniki:
- 2 pokrojone na ćwiartki, pozbawione gniazd nasiennych jabłka
- 1 łyżka oleju z otrębów ryżowych
- 2 łyżeczki mielonego mirtu cytrynowego
- 1 łyżka syropu klonowego
- twarożek albo jogurt i liście mirtu do dekoracji
Przygotowanie:
Jabłka zgrillować na natłuszczonym olejem grillu. Posypać mielonym mirtem i skropić syropem klonowym.
Podawać z twarożkiem albo jogurtem i listkami mirtu.
Podawać z twarożkiem albo jogurtem i listkami mirtu.
Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?
Dania z grilla
Zobacz również...
Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 129 innych kanałów? Pakiet Optimum+ w promocyjnej cenie! ZAMÓW ONLINE
Komentarze