Gruszki w verjuice

Przygotował:

Annabel Langbein

Seria kulinarna:
Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym (odc.7)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery
Ilość osób:
6
Czas przygotowania:
40 minut

Składniki:

  • 6 niemal dojrzałych gruszek z ogonkami
  • 3 szklanki verjuice
  • ¼ szklanki miodu
  • 1 laska cynamonu

Kalkulator wag i miar

Przepis

Obierz gruszki pozostawiając je w całości z ogonkami. Odetnij plaster na spodzie, żeby stały na talerzu, gdy będziesz je podawać. Odłóż na bok. W rondlu doprowadź do wrzenia verjuice i miód z cynamonem. Od czasu do czasu mieszaj. Włóż gruszki, gotuj przez 30 min, co jakiś czas obracając.
Wyjmij gruszki z rondla, odparuj ⅔ syropu. Podawaj gruszki polane syropem. Ugotowane gruszki można przechowywać przez tydzień w lodówce.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE