Jola Słoma

Czekoladowe kuleczki z kardamonem


Przepis z programu ATELIER SMAKU bez cukru (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Desery

odsłon: 3973

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

80 g ryżu preparowanego

1 łyżka kakao

6 łyżki mleka kokosowego

12 łyżeczek inuliny

1/2 łyżeczki kardamonu

wiórki kokosowe do obtaczania

 

Przygotowanie:

Łączymy kakao z inuliną oraz kardamonem. Dodajemy mleko kokosowe i mieszamy, następnie łączymy z ryżem. Mieszamy i czekamy kilka minut aż masa zacznie kleić się z ryżem. Lepimy kulki zwilżonymi rękoma i obtaczamy w wiórkach kokosowych.

powrót

Podobne przepisy

Creme patissiere z owocami i cynamonem podany z sękaczem
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 3 (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Creme patissiere z granolą i owocami
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 3 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Ananas z solonymi orzeszkami i lodami kokosowymi
Przepis z programu W świecie przypraw Anjum (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Kokosowo - bananowe obrączki z mango
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.15)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Tiramisu
James  Martin
Przepis z programu Przysmaki Jamesa Martina (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Ciastka z fetą i ziołami
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 5 (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie

skomentuj przepis

Nalewka

postów: 50

08.11.2013 18:53

CYTUJ

Czy na pewno biały preparowany ryż ma niskie IG / ŁG?
Ryż preparowany 95 / 79,89
Mleko kokosowe 40 / ?
Wiórki kokosowe ? / 24
Kakao 35 / 27,68

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.