Jola Słoma

Czekoladowe kuleczki z kardamonem


Przepis z programu ATELIER SMAKU bez cukru (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Desery

odsłon: 3872

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

80 g ryżu preparowanego

1 łyżka kakao

6 łyżki mleka kokosowego

12 łyżeczek inuliny

1/2 łyżeczki kardamonu

wiórki kokosowe do obtaczania

 

Przygotowanie:

Łączymy kakao z inuliną oraz kardamonem. Dodajemy mleko kokosowe i mieszamy, następnie łączymy z ryżem. Mieszamy i czekamy kilka minut aż masa zacznie kleić się z ryżem. Lepimy kulki zwilżonymi rękoma i obtaczamy w wiórkach kokosowych.

powrót

Podobne przepisy

Bliny z twarogiem i musem malinowym
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia koszerna
Shrikhand z truskawkami
Si King
Przepis z programu Kudłacze na motorach znowu w trasie (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Rosti z kurkami confit
Adam Chrząstowski
Przepis z programu Adam w sieci: patenty i triki (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
Mus czekoladowy z wiśniami
Adam Chrząstowski
Przepis z programu Adam po pracy 3 (odc.1)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery

skomentuj przepis

Nalewka

postów: 50

08.11.2013 18:53

CYTUJ

Czy na pewno biały preparowany ryż ma niskie IG / ŁG?
Ryż preparowany 95 / 79,89
Mleko kokosowe 40 / ?
Wiórki kokosowe ? / 24
Kakao 35 / 27,68

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.