Gary  Mehigan

Ceviche z pstrąga i słodkie ziemniaki


Przepis z programu Męski weekend (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia peruwiańska

Ceviche z pstrąga i słodkie ziemniaki
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0




Składniki ceviche

300g fileta z pstrąga oczyszczonego i bez ości

2 ząbki czosnku

1 chilli

25g imbiru

1 pęczek kolendry

1 łodyga selera naciowego

oliwa z puszki sardeli

nieco octu z sherry

sok z 3 limonek

sok z 3 cytryn

nieco wódki



Składniki sałatki

½ poszatkowanej czerwonej cebuli

½ poszatkowanego ogórka

1 łodyga selera naciowego pokrojonego w cienkie plasterki

½ pęczka świeżej kolendry



1 słodki ziemniak obrany ze skórki, pokrojony w kostkę i ugotowany w syropie z dodatkiem anyżu gwiazdkowego.



Do podania wódka



Przygotowanie

W malakserze zmiksować czosnek, chilli, imbir, kolendrę, selera naciowego z oliwą, octem i sokami z limonek oraz cytryn. W misce wymieszać rybę z postałym sosem, cebulą, selerem, ogórkiem i liśćmi kolendry oraz wódką. Zostawić na 2 minuty. Przełożyć do miseczki, do drugiej włożyć ugotowanego, słodkiego ziemniaka. Pozostały sos wymieszać w kieliszkach z wódką.

powrót

Podobne przepisy

Ceviche
Piotr Przykaza
Przepis z programu Jak Piotr przykazał (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska, Kuchnia peruwiańska
Ogon tuńczyka w ziarnach maku
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Dorada z szynką pata negra
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni Świeta (odc.12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.