Gary  Mehigan

Ceviche z pstrąga i słodkie ziemniaki


Przepis z programu Męski weekend (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia peruwiańska

Ceviche z pstrąga i słodkie ziemniaki
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0




Składniki ceviche

300g fileta z pstrąga oczyszczonego i bez ości

2 ząbki czosnku

1 chilli

25g imbiru

1 pęczek kolendry

1 łodyga selera naciowego

oliwa z puszki sardeli

nieco octu z sherry

sok z 3 limonek

sok z 3 cytryn

nieco wódki



Składniki sałatki

½ poszatkowanej czerwonej cebuli

½ poszatkowanego ogórka

1 łodyga selera naciowego pokrojonego w cienkie plasterki

½ pęczka świeżej kolendry



1 słodki ziemniak obrany ze skórki, pokrojony w kostkę i ugotowany w syropie z dodatkiem anyżu gwiazdkowego.



Do podania wódka



Przygotowanie

W malakserze zmiksować czosnek, chilli, imbir, kolendrę, selera naciowego z oliwą, octem i sokami z limonek oraz cytryn. W misce wymieszać rybę z postałym sosem, cebulą, selerem, ogórkiem i liśćmi kolendry oraz wódką. Zostawić na 2 minuty. Przełożyć do miseczki, do drugiej włożyć ugotowanego, słodkiego ziemniaka. Pozostały sos wymieszać w kieliszkach z wódką.

powrót

Podobne przepisy

Faszerowany sandacz z sałatką z kaszy jaglanej
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak lokalnie 5 (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
Pieczona żabnica z rozmarynem i czosnkiem
Sophie Grigson
Przepis z programu Zielnik Sophie Grigson (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
Halibut na parze w sosie pomidorowym
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 3 (odc. 13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
Halibut ze zrumienionym masłem
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Bułeczki z rybą, puree z groszku i sosem tatarskim
Przepis z programu 15 minut Jamiego (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.