Ceviche

Oceń przepis:
Przygotował:
Piotr Przykaza
- Seria kulinarna:
- Jak Piotr przykazał (odc.7)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z ryb
- Kuchnia świata:
- Kuchnia meksykańska, Kuchnia peruwiańska
Składniki:
- 1 kg mięsa z wysokogatunkowej ryby morskiej (zębacz czerwony, dorada, okoń morski, marlin, grouper, karmazyn)
- sól morska
- 3 czerwone cebule
- liście kolendry
- chili
- 2 limonki
Przygotowanie:
Rybę pokroić na paski i posolić dobrej jakości solą morską. Pokroić cebulę w plastry, dokładnie posiekać kolendrę i chilli, wycisnąć sok z limonek. Następnie wyłożyć do naczynia warstwę mięsa i posypać czerwoną cebulą, kolendrą i chilli. Na to znowu wyłożyć warstwę mięsa z ryb i dodatki, aż skończy się ryba. Zalać świeżo wyciśniętym sokiem z limonek tak, żeby wszystko zatopić.
Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?
Dania z ryb
Kuchnia peruwiańska
Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 129 innych kanałów? Pakiet Optimum+ w promocyjnej cenie! ZAMÓW ONLINE
Komentarze