Agnieszka Kręglicka

Awokado faszerowane raczkami


Przepis z programu Para w kuchni (odc.20)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki, Przekąski, Dania na karnawał i imprezę

Awokado faszerowane raczkami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

2 dojrzałe awokado

małe opakowanie ogonów raczków w zalewie

1/2 szklanki gęstej kwaśnej śmietany

1-2 łyżki gęstego majonezu

2 utarte ząbki czosnku

2 łyżki płynnej przyprawy maggi

świeżo mielony pieprz

sól

 

Przygotowanie:

Raczki dobrze osączyć na sicie. Śmietanę wymieszać z czosnkiem i maggi, dodać sporo pieprzu, dosmakować, ewentualnie połączyć z majonezem. Wymieszać z raczkami. Awokado przeciąć wzdłuż na pół, usunąć pestki, faszerować nadzieniem z raczków i od razu podawać.

powrót

Podobne przepisy

Nerkowce z chili
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
3 rodzaje tartinek
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 21)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Dania na karnawał i imprezę
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Kanapki tostowe
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia australijska
Puree marchewkowe na słodko
Antony Worrall Thompson
Przepis z programu Antony w Maroku (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia marokańska
Cream tea z mąki orkiszowej
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska
Carpaccio z buraków, oscypka i jeżyn
  Vienio
Przepis z programu Ślinotok (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski

skomentuj przepis

#Wojtek1976

06.01.2012 22:58


wawa

CYTUJ

Nic nowego moja Ciotka 20 lat temu już to robiła w swojej restauracji w Londynie

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.