Agnieszka Kręglicka

Awokado faszerowane raczkami


Przepis z programu Para w kuchni (odc.20)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki, Przekąski, Dania na karnawał i imprezę

Awokado faszerowane raczkami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

2 dojrzałe awokado

małe opakowanie ogonów raczków w zalewie

1/2 szklanki gęstej kwaśnej śmietany

1-2 łyżki gęstego majonezu

2 utarte ząbki czosnku

2 łyżki płynnej przyprawy maggi

świeżo mielony pieprz

sól

 

Przygotowanie:

Raczki dobrze osączyć na sicie. Śmietanę wymieszać z czosnkiem i maggi, dodać sporo pieprzu, dosmakować, ewentualnie połączyć z majonezem. Wymieszać z raczkami. Awokado przeciąć wzdłuż na pół, usunąć pestki, faszerować nadzieniem z raczków i od razu podawać.

powrót

Podobne przepisy

Placki ziemniaczane
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Jajecznica z salami i botwinką podana z salsą z papryczkami
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 5 (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia bałkańska
Gruszki w winie
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.9)
trudność: trudne
rodzaj dania: Przekąski, Desery
Tosty z ciemnego pieczywa
Przepis z programu Dietosfera (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Dania dietetyczne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa, Kuchnia dietetyczna
Roladki a la sushi
Przepis z programu Dietosfera (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski, Dania dietetyczne
kuchnia świata: Kuchnia japońska, Kuchnia dietetyczna

skomentuj przepis

#Wojtek1976

06.01.2012 22:58


wawa

CYTUJ

Nic nowego moja Ciotka 20 lat temu już to robiła w swojej restauracji w Londynie

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.