Antony Worrall Thompson

36.grillowane skrzydełka kurczaka


Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.36)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

36.grillowane skrzydełka kurczaka
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
SKŁADNIKI:

15 skrzydełek kurczaka

3 łodygi trawy (palczatki) cytrynowej

4 łyżki sosu ostrygowego

4 łyżki sosu chilli

2 łyżki wody

2 łyżeczki miodu

1 ogórek

3 marchewki



PRZYGOTOWANIE

Umieścić skrzydełka kurczaka w misce. Usunąć twarde zewnętrzne liście z trawy cytrynowej, drobno posiekać środek, dorzucić do miski i wymieszać. Przykryć miskę folią spożywczą i odstawić na 3 godziny.

Zmieszać sos ostrygowy i chilli z wodą i miodem i odstawić.

Przy pomocy obieraczki do jarzyn zestrugać ogórek i marchewki w długie wstążki.

Położyć skrzydełka na grillu i piec po ok. 5 minut z obu stron. Nakłuć skrzydełka nożem i posmarować przygotowaną mieszanką sosów z miodem.

Położyć ogórek i marchewkę na talerzu, na wierzchu umieścić skrzydełka, skropić mieszanką sosów i podawać.



© BOBBY CHIN

powrót

Podobne przepisy

Wołowina po prowansalsku
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Kurczak pieczony z ricottą
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Duszony stek w maderze z pięcioma rodzajami grzybów
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
Łopatka z dzika duszona w liściach kapusty
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak lokalnie 5 (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
Chrupiąca wołowina hoi an
Si King
Przepis z programu Kudłacze na motorach (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska
Irańska kaczka z orzechami i syropem z granatów
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Dania z kaczki
kuchnia świata: Kuchnia arabska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.