Antony Worrall Thompson

36.grillowane skrzydełka kurczaka


Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.36)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

36.grillowane skrzydełka kurczaka
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
SKŁADNIKI:

15 skrzydełek kurczaka

3 łodygi trawy (palczatki) cytrynowej

4 łyżki sosu ostrygowego

4 łyżki sosu chilli

2 łyżki wody

2 łyżeczki miodu

1 ogórek

3 marchewki



PRZYGOTOWANIE

Umieścić skrzydełka kurczaka w misce. Usunąć twarde zewnętrzne liście z trawy cytrynowej, drobno posiekać środek, dorzucić do miski i wymieszać. Przykryć miskę folią spożywczą i odstawić na 3 godziny.

Zmieszać sos ostrygowy i chilli z wodą i miodem i odstawić.

Przy pomocy obieraczki do jarzyn zestrugać ogórek i marchewki w długie wstążki.

Położyć skrzydełka na grillu i piec po ok. 5 minut z obu stron. Nakłuć skrzydełka nożem i posmarować przygotowaną mieszanką sosów z miodem.

Położyć ogórek i marchewkę na talerzu, na wierzchu umieścić skrzydełka, skropić mieszanką sosów i podawać.



© BOBBY CHIN

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.