Polędwiczka wieprzowa w egzotycznej marynacie i nasionach sezamu

Polędwiczka wieprzowa w egzotycznej marynacie i nasionach sezamu
Oceń przepis:
4 oceny Średnia ocena: 4.30
Seria kulinarna:
Domowy kucharz 2 (odc. 8)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne
Kuchnia świata:
Kuchnia indyjska
Ilość osób:
4

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Rozgrzej piekarnik do 190°C. Wymieszaj dżem, imbir, skórkę i sok z limonki, ostry sos, sos sojowy i olej sezamowy. Włóż mięso do marynaty i przewracaj tak długo, aż dokładnie je pokryje. Wysyp nasiona sezamu na talerz i obtocz w nich mięso ze wszystkich stron. Włóż do brytfanny i piecz przez ok. 20 minut.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE