Muffinki czekoladowo-buraczane

Muffinki czekoladowo-buraczane zobacz Muffinki czekoladowo-buraczane 2018-06-19 12:58:57
Muffinki czekoladowo-buraczane
Oceń przepis:
8 ocen Średnia ocena: 1.90

Przygotował:

Tomasz Deker

Seria kulinarna:
Desery Dekera (odc. 2)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Ciasta i ciasteczka, Muffinki

Składniki:

Polewa czekoladowa:
  • 50 g czekolady 60%
  • 30 g śmietany kremówki
  • 1 łyżka miodu

Kalkulator wag i miar

Przepis

Do miski przesiej mąkę pszenna, proszek do pieczenia i kakao.
Zmiksuj na gładką masę buraki, olej i jajka. Dodaj suche składniki i wszystko połącz w jednoltią masę. Podczas mieszania dodaj starą czekoladę.
Masę przełóż do foremek na muffinki i piecz temp. 165-175 stopni C przez około 25-30 min. Odstaw do przestudzenia.
Przygotuj polewę czekoladową. Czekoladę posiekaj na drobne kawałki. Śmietanę z miodem podgrzej do około 80 stopni C i zalej czekoladę. Poczekaj 2-3 minuty. Po tym czasie wymieszaj polewę.
Przestudzone muffinki polej polewą czekoladową i podawaj.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE