Krewetki z masłem czosnkowym

Krewetki z masłem czosnkowym
Oceń przepis:
24 ocen Średnia ocena: 4.10

Przygotował:

Nigel Slater

Seria kulinarna:
Smak mojego życia (odc. 16)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Owoce morza
Ilość osób:
2

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

W woku lub dużym garnku rozgrzej oliwę z masłem. Dorzuć krewetki oraz czosnek i dobrze wymieszaj. Szybko smaż krewetki na dużym ogniu mieszając, aż zrobią się różowe (około 4-5 minut). Dopraw solą oraz świeżo mielonym czarnym pieprzem i posyp posiekaną natką pietruszki. Od razu podawaj.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE