Makaron tagliatelle z krewetkami tygrysimi, czosnkiem i papryczką chilli

Makaron tagliatelle z krewetkami tygrysimi zobacz Makaron tagliatelle z krewetkami tygrysimi 2018-06-19 13:00:54
Makaron tagliatelle z krewetkami tygrysimi
Oceń przepis:
2 oceny Średnia ocena: 4.50
Seria kulinarna:
Pieprz, chilli, sól (odc. 2)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Makarony, kluski, Owoce morza

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Na rozgrzaną patelnię wlewamy oliwię, wrzucamy krewetki i smażymy, aż nabiorą różowej barwy. Do tak przyrządzonych krewetek dokładamy pokrojoną papryczkę chilli i czosnek w całości. Gotujemy makaron al dente i wrzucamy na patelnię mieszając z przygotowanymi krewetkami. Potrawę jeszcze na patelni posypujemy pokrojoną, świeżą pietruszką. Po wymieszaniu podajemy na dużym płaskim talerzu.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE