Makaron tagliatelle z krewetkami tygrysimi, czosnkiem i papryczką chilli

Makaron tagliatelle z krewetkami tygrysimi zobacz Makaron tagliatelle z krewetkami tygrysimi 2018-06-19 13:00:54
Makaron tagliatelle z krewetkami tygrysimi
Oceń przepis:
15 ocen Średnia ocena: 3.70
Seria kulinarna:
Pieprz, chilli, sól (odc. 2)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Makarony, kluski, Owoce morza

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Na rozgrzaną patelnię wlewamy oliwię, wrzucamy krewetki i smażymy, aż nabiorą różowej barwy. Do tak przyrządzonych krewetek dokładamy pokrojoną papryczkę chilli i czosnek w całości. Gotujemy makaron al dente i wrzucamy na patelnię mieszając z przygotowanymi krewetkami. Potrawę jeszcze na patelni posypujemy pokrojoną, świeżą pietruszką. Po wymieszaniu podajemy na dużym płaskim talerzu.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów Platformę CANAL+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i prawie 130 innych kanałów? Pakiet Optimum+ za 49,99 zł/mies ZAMÓW ONLINE