Pierogi z podhalańskim serem górskim, malinami i sosem miętowym

Pierogi z podhalańskim serem górskim zobacz Pierogi z podhalańskim serem górskim 2018-06-19 13:01:01
Pierogi z podhalańskim serem górskim
Oceń przepis:
3 oceny Średnia ocena: 4.70

Przygotował:

Tomasz Jakubiak

Seria kulinarna:
Jakubiak w sezonie 4 (odc. 5)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Pierogi i pierożki
Kuchnia świata:
Kuchnia polska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Z wrzątku, masła i mąki wyrób ciasto. Podhalański ser zetrzyj do miski i dodaj maliny, wymieszaj. Ciasto jak najcieniej rozwałkuj a za pomocą szklanki wytnij kółka. Na każde nałóż trochę farszu i uformuj pieroga. Za pomocą trzepaczki wymieszaj wino z dżemem, miętą, sokiem i pieprzem. Pierogi polewaj sosem i posyp świeżymi malinami.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE