Kotlety cielęce z balsamico

Kotlety cielęce z balsamico
Oceń przepis:
15 ocen Średnia ocena: 3.90

Przygotował:

Agnieszka Kręglicka

Seria kulinarna:
Para w kuchni 2 (odc.12)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne
Kuchnia świata:
Kuchnia włoska

Składniki:

  • 6 kotletów cielęcych
  • 1 łyżka mąki
  • 6 plasterków suszonej szynki
  • łyżka suszonych żurawin
  • 1 szklanka balsamico
  • 1/2 szklanki rosołu
  • oliwa
  • masło
  • 1/2 łyżki natki zielonej pietruszki
  • sól
  • pieprz
  • cukier

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Kotlety rozbić, oprószyć pieprzem i mąką. Balsamico powoli gotować z dodatkiem rosołu. Gdy odparuje połowa płynu dodać żurawiny i dalej gotować. Usmażyć mięso i paski szynki na oliwie i odstawić w ciepłe miejsce. Zlać nadmiar tłuszczu z patelni. Wlać na patelnię odparowane balsamico i chwilę razem poddusić. Gorącym sosem polać kotlety i posypać natką pietruszki.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA