Keks na trzy sposoby

Keks na trzy sposoby
Oceń przepis:
22 ocen Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

Kim McCosker

Seria kulinarna:
4 składniki (odc.6)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Ciasta i ciasteczka

Przepis


Keks z karobem
1kg mieszanki suszonych owoców
2 szklanki soku pomarańczowego
2 szklanki mąki ze środkiem spulchniającym
300 g posiekanych suszonych owoców z karobem

Keks dla diabetyków
1kg mieszanki suszonych owoców
2 szklanki soku pomarańczowego
2 szklanki mąki ze środkiem spulchniającym

Keks bezglutenowy
1kg mieszanki suszonych owoców
2 szklanki soku
2 szklanki mąki bezglutenowej ze środkiem spulchniającym

Przygotowanie
Keks z karobem: Zalej suszone owoce sokiem i wstaw na noc do lodówki. Rozgrzej piekarnik do 125 stopni C. Wymieszaj owoce namoczone w soku z mieszanką owoców z karobem. Przełóż do tortownicy i piecz ok. 2 godz.

Keks dla diabetyków: Zalej suszone owoce sokiem i wstaw na noc do lodówki. Rozgrzej piekarnik do temperatury 125 stopni C. Wymieszaj owoce w soku z mąką.Przełóż do tortownicy i piecz ok. 2 godz.

Keks bezglutenowy: Zalej suszone owoce sokiem i wstaw na noc do lodówki. Rozgrzej piekarnik do temperatury 125 stopni C. Wymieszaj owoce w soku z mąką bezglutenową. Przełóż do tortownicy i piecz ok. 2 godz.

 

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE