Grecka potrawka rybna

Grecka potrawka rybna
Oceń przepis:
11 ocen Średnia ocena: 4.30
Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 12)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb
Kuchnia świata:
Kuchnia grecka

Przepis

Składniki:
2 posiekane marchewki
posiekana średnia cebula
pokrojony ziemniak
4 pokrojone łodygi selera naciowego
2 rozgniecione ząbki czosnku
puszka pomidorów
2 filiżanki posiekanej kapusty
filiżanka pokrojonej fasolki szparagowej
500 ml bulionu warzywnego albo rybnego
łyżeczka soli
łyżeczka pieprzu
pokrojona cukinia
2 filiżanki młodych liści szpinaku
200 g pokrojonej ryby bez skóry
łyżka koperku
2 łyżki fety

Przygotowanie:
Podsmażyć na oliwie marchewkę, cukinię, cebulę, ziemniak, seler i czosnek. Dodać pomidory. Gotować, aż warzywa zmiękną. Dołożyć kapustę i fasolkę. Wlać bulion i gotować przez 10 minut. Dorzucić szpinak i gotować kolejne 10 minut. Włożyć kawałki ryby i zmniejszyć płomień. Dusić pod przykryciem przez 3 minuty, aż ryba zmatowieje. Posypać pokruszoną fetą i koperkiem.

 

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE