Cappuccino z groszku i mięty

Cappuccino z groszku i mięty
Oceń przepis:
18 ocen Średnia ocena: 4.10
Seria kulinarna:
Akademia mistrza Novellego (odc. 5)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Zupy
Ilość osób:
4

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

W garnku o grubym dnie rozgrzać oliwę, dodać cebulę i szalotki, tymianek i liść laurowy. Smażyć, aż cebula i szalotka się zeszklą. Dodać groszek, czosnek, cukier, sól i pieprz. Dokładnie wymieszać. Wlać bulion, zwiększyć ogień i szybko doprowadzić do wrzenia. Gotować około minuty, aż groszek zmięknie. Zdjąć z ognia, usunąć tymianek i liść laurowy. Umieścić zupę w blenderze, dodać miętę i zmiksować na gładko. Trzymać w cieple. Tymczasem zrumienić pieczarki i ubić ciepłe mleko spieniaczem. Wlać zupę do miseczek, na wierzchu ułożyć pieczarki i po łyżce pianki. Posypać piankę proszkiem grzybowym i podawać.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE