Burger z tempeh

Burger z tempeh
Oceń przepis:
1 ocena Średnia ocena: 3.00

Przygotował:

Janella Purcell

Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? (odc.21)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski

Przepis



Składniki
tempeh (burger lub bloczek)
3 łyżki tamari lub japońskiego sosu sojowego
skarmelizowana lub grillowania cebula
bułka orkiszowa
łyżka majonezu sojowego
1/3 filiżanki tartej marchwi i buraków
pół awokado
kilka liści sałaty

Przygotowanie
Tempeh marynujemy w sosie sojowym. Tempeh w bloku misimy najpierw pokroić w cienkie plastry. Burgera grillujemy lub smażymy. Bułkę opiekamy i smarujemy majonezem. Układamy tempeh i pozostałe składniki.

 

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE