Blok czekoladowy

Blok czekoladowy
Oceń przepis:
13 ocen Średnia ocena: 4.00
Seria kulinarna:
Domowy kucharz (odc.112)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Łagodnie podgrzać śmietanę z laską i ziarenkami wanilii w małym garnku. Kiedy mieszanka zacznie się gotować, wyłączyć płomień i dodać posiekaną czekoladę. Mieszać drewnianą łyżką, do czasu, aż czekolada całkowicie się stopi, a całość będzie gładka i lśniąca. Jeśli masa zacznie się rozwarstwiać i warzyć, dodać łyżkę lub dwie zimnej śmietany i nadal delikatnie mieszać do uzyskania gładkiej konsystencji. Przelać do małych miseczek i włożyć do lodówki. Podawać ze zbożowymi herbatnikami, biscotti lub owocami.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE