oglądaj również w nc+ GO


magazyn, Polska, 2010, 6 x 8

Wegetarianie Jola Słoma i Mirek Trymbulak zapraszają do swojej wiosennej kuchni. Piąta seria programu to historia o tym wszystkim co powinno pojawić się na stole by zregenerować siły po długiej zimie i przygotować się do sezonu letniego. Będzie zielono, odżywczo i chrupiąco. Na talerzu pojawią się nowalijki świeże zioła, sałaty i kiełki - wszystko to, z czego można przygotować zdrowy i szybki pełen energii posiłek.

Wiosna to czas, kiedy po długiej zimie wszystko budzi się na nowo do życia. Na lokalnych targowiskach i bazarach stragany uginają się pod ciężarem nowalijek. W nowej serii gospodarze programu stawiają na dwa kolory: biały i oczywiście zielony! Wszystkie potrawy, pełne witamin i sezonowych składników z pewnością przypadną do gustu nie tylko wegetarianom ale też wszystkim, którzy czekają na wiosenny powiew w kuchni.

Jola i Mirek zaproponują, jak zawsze, wyborne potrawy, które można przygotować w mgnieniu oka, a ich oryginalnością zaskoczyć bliskich. W biało-zielonym menu znajda się takie rarytasy, jak lassi z rzeżuchy, sałatka w ziemniaczanym koszyku z kalarepą, gruszkami z octu, pestkami dyni i papryką, spaghetti z guacamole z zielona papryką i smażonymi kiełkami, chłodnik z pomidorami i rukolą, czy nowalijki z dipem z mleka kokosowego, orzeszków nerkowca, miodu...

Jola Słoma i Mirek Trymbulak, wegetarianie, projektanci mody, autorzy dwóch książek kulinarnych "Nakarmić duszę" i "Ubrać duszę". W Kuchni.tv gotują w kolejnych seriach programu "ATELIER SMAKU" potrawy wegetariańskie i wegańskie.

gospodarze programu: Jola Słoma i Mirek Trymbulak

''ATELIER SMAKU'' jest zarejestrowanym znakiem towarowym R-218208





Wszystkie serie tego programu obejrzysz na Platformie CANAL+

Zamów Platformę CANAL+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

BeeJay 9 lat temu

Nie zaliczam się do fanów tego programu. Ale tak patrząc na ubogą ofertę programów wegetariańskich, może jest i sens jego kontynuacji. Program jest jednak nudny.
Dla mnie wiosenne inspiracje to jednak pierwsze truskawki, młoda kapusta i kalafior, pojawiły się szparagi, rabarbar. Mnóstwo smaków, barw i aromatów. Jedyne "moje" akcenty jakie widzę w tym programie to botwinka i rzodkiewka.

cayenne 9 lat temu

Program i prowadzący bez polotu. Obydwoje sztuczni i wystylizowani na wielkie gwiazdy, akcent tej kobiety i przeciąganie wyrazów nie do zniesienia, a dania mało apetyczne.

keval 9 lat temu

Nudny jest ten program.... co za duzo to nie zdrowo ( i kolejna seria robi się mdła)

IggyPop 9 lat temu

Boże... widzisz i nie grzmisz. Ot i cały komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za 0 zł przez 3 mies. ZAMÓW ONLINE