Placki z rzodkiewką i liście rzodkiewki w cieście naleśnikowym

Placki z rzodkiewką i liście rzodkiewki w cieście naleśnikowym
Oceń przepis:
25 ocen Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

Jola Słoma

Seria kulinarna:
Wiosenne ATELIER SMAKU (odc. 2)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie, Przekąski
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa

Składniki:

  • 1 duży pęczek rzodkiewki z ładnymi liśćmi
  • 1 1/2 szklanki mąki
  • 1/2 łyżeczki curry
  • 1/2 łyżeczki soli
  • ok. 1 1/2 szklanki wody
  • olej do smażenia

Kalkulator wag i miar

Przepis

Mieszamy ciasto z mąki i wody z dodatkiem soli i curry. Maczamy w nim najładniejsze liście rzodkiewki i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron aż będą chrupiące. Do reszty ciasta wrzucamy pokrojone w kostkę rzodkiewki, mieszamy i smażymy w ten sam sposób.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE