oglądaj również w nc+ GO


Polska, 2011, 5 x 13

Jola Słoma i Mirek Trymbulak po latach zgłębiania swojej pasji - kuchni wegetariańskiej w swoich książkach i programach, postanowili wyruszyć na szlak kulinarnych poszukiwań. Ruszyli śladem restauracji, które są otwarte na ludzi na różnych dietach.

Podnieśli sobie i gotującym z nimi szefom kuchni poprzeczkę, tworząc wspólnie kartę dań wegańskich i bezglutenowych. Stawiają na spędzanie czasu przy wspólnym stole, na którym znajdzie się jedzenie, które może zadowolić każdego. Pokazują też problemy z jakimi styka się na co dzień wegetarianin chcący zamówić sobie coś do jedzenia w tradycyjnej restauracji.

Program nie tylko przełamuje stereotypy i jest odpowiedzią na wzrost świadomości społeczeństwa na temat zdrowego odżywiania, ale również podaje widzowi na talerzu dobre wrażenia dzięki obrazom smacznego jedzenia i pięknych miejsc.

Pierwsza seria "ATELIER SMAKU na szlaku" powstała w Sopocie. Autorzy w każdym z pięciu odcinków, prezentując piękno tego urokliwego nadmorskiego kurortu, odwiedzili wyjątkowe i ciekawe miejsca, gdzie gotują ludzie z miłością i oddaniem, którzy zawsze znajdą sposób na nakarmienie każdego.

Restauracje, które biorą udział w programie, tworząc wspólnie z Jolą Słomą & Mirkiem Trymbulakiem kartę dań bezglutenowych i wegańskich, otrzymują oznaczenie ''ATELIER SMAKU'' i tym samym trafiają na specjalną mapę.

Gospodarze programu, Jola Słoma i Mirek Trymbulak, są wegetarianami, projektantami mody i autorami trzech książek kulinarnych: "Nakarmić duszę", "Ubrać duszę" i " Atelier Smaku".



''ATELIER SMAKU'' jest zarejestrowanym znakiem towarowym R-218208.

Wszystkie serie tego programu obejrzysz na Platformie CANAL+

Zamów Platformę CANAL+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za 0 zł przez 3 mies. ZAMÓW ONLINE