oglądaj również w


program kulinarny, Polska, 2010, 10

''ATELIER SMAKU bez glutenu'' to kolejna - szósta seria programu Joli Słomy & Mirka Trymbulaka projektantów mody, wegetarian.

Tym razem autorzy programu w swoich bezmięsnych poszukiwaniach kulinarnych idą jeszcze dalej. Do listy produktów, których nie znajdziecie w ich kuchni, dołącza gluten. Pizza, tarty, placki, chleb na zakwasie....wszystko to efekty kolejnych poszukiwań, podczas których odkrywamy bogactwo nowych gatunków mąki i innych bezglutenowych produktów.

gospodarze programu: Jola Słoma i Mirek Trymbulak

''ATELIER SMAKU'' jest zarejestrowanym znakiem towarowym R-218208








Wszystkie serie tego programu obejrzysz na nc+

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

a_nie_znam_sie 3 lata temu

Mirek Warzylion i Pani w Chełmie :) bardzo zakręceni ludzie :) niech im się wiedzie jak najlepiej :) krytykować każdy może - owszem. Postaram się rzeczowo - czas antenowy to czas na przekazywanie treści które mogą być użyteczne dla większości odbiorców - oj mam takie spaczenie z PRL kiedy były tylko dwa kanały w tv a czasem oprócz załogi G pojawiał się pan w okularkach i ogłaszał że będzie słabo i nie będzie lajków a twiiity nie wyjdą po 13 X :)Czy Mirek warzylion i Pani Chełm coś nam dobrego podpowiadają ? TAK. O ile w tym wyścigu szczurów w którym uczestniczymy będziemy mieli na to czas.. a póki co ... gulasz z gryczaną... o ile umiesz ugotować ;) Sam to ugotuję. To nie był sarkazm, ironia tudzież inna złośliwość czy tzw. "hejt". Jak mawiał mój nauczyciel od w-f gdy ocucili mnie spod sztangi.. 120 kg na klatę? dało do myślenia? nie dało profesorze ważę tylko 40 kg... i nigdy nie chciałem być ciężarowcem... Każdy chciał tylko nie wie.. chłopaki zakładajcie 150... :)

amanda92 3 lata temu

Nie rozumiem, jeżeli ktoś jest faktycznie uczulony na gluten to też histeria? Ktoś taki chciałby zjeść coś dobrego także i na swojej diecie.

yourash 3 lata temu

Kolejni przedstawiciele nieuzasadnionej histerii "bezglutenowej"
Ludzie nie dajcie sobie wciskać tych ciemnot !!!!

monika3287 3 lata temu

Kochani jeśli macie problem z dieta bez glutenu to polecam stronę http://pichcisz.pl . Praktyczne wskazówki, porady, info o produktach bg i super przepisy :) codziennie nowe posty i aktualne konkursy z atrakcyjnymi nagrodami

skull83 6 lat temu

wszystkie te atelier są dla mnie jednym wielkim faux-pass, oglądam ten program jedynie dla "zbity", bo poważnie nie można do niego podejść, strasznie modnym stało się bycie eko, organic,bez cukru,bez tłuszczu,bez soli, takie wielkomiejskie popłuczyny dla alternatywnych i aspirujących. Program naciągany i te minimalne porcje jak dla kota, no bo przecież jedzenie w normalnych ilościach jest wulgarne.. przerost formy nad treścią, takie to wszystko "zen" na siłę, egzaltowane... te mini miseczki, mini porcyjki. Rozumiem że te przepisy bez glutenu są potrzebne bo są ludzie co jeść glutenu nie mogą, ale dużo przepisów jest zbyteczna.. np. ta seria na parze...

keval 8 lat temu

Nieziennie nudni jak ich białe ubrania i dwupalnikowa kuchenka. Nie przemawiają do mnie, aczkolwiek przepisy moze i przydatne, dla tych, którzy nie moga jeść glutenu.

bigosik 8 lat temu

Podoba mi się ten program.Prowadzący bardzo sympatyczni.Pozdrawiam Panią Jolę i Pana Mirka:)

haniakan 8 lat temu

[quote k.tyczynski napisał 09.09.2010 20:30]

edit: chociaż z ocen programu przy opisie ma on wysoką notę, więc nie wiem skąd ta rozbieżność?
[/quote]

mili państwo jak bardzo trudno jest nam zaakceptować coś innego ,a przecież skoro komus nie odpowiada taka kuchnia proszę korzystac z innej jest ich taka dużo i równie dobrej zycze smacznego i pozdrawiam prowadzących ATELIER SMAKU i wszystkich forumowiczów

Ola_D 8 lat temu

[quote k.tyczynski napisał 09.09.2010 20:30]
po prostu zastępują w nich np gluten inną rzeczą, cukier i inne temu podobne. [/quote]
O ile cukier dość łatwo jest zastąpić, czy wręcz w ogóle wyeliminować,
o tyle gluten zdecydowanie trudniej, a przeważnie jest to wręcz niemożliwe. Często trzeba modyfikować cały przepis, żeby potrawa się udała.
Ale to trzeba chyba być bezglutenowcem, żeby to wiedzieć i zdawać sobie sprawę, jak duży jest to problem.
Pozdrawiam,
Ola_D

k.tyczynski 8 lat temu

Moim zdaniem opinie są takie, a nie inne z prostego powodu. Prowadzący są do bólu sztuczni i na kuchni znają się tyle, co ja na fizyce kwantowej... Jakby byli tacy wspaniali i fantastyczni, to czy nie mieliby pozytywnych ocen? Takie recytowanie kwestii jest nieco nużące. A przepisy raczej przeciętne, po prostu zastępują w nich np gluten inną rzeczą, cukier i inne temu podobne. A dodatkowo powiem, że jakbyśmy mieli jeść same rośliny, to nie mielibyśmy kłów i nasza natura nie byłaby naturą myśliwego, łowcy.

edit: chociaż z ocen programu przy opisie ma on wysoką notę, więc nie wiem skąd ta rozbieżność?

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE