Kukurydziano-ryżowe placki z pieczarkami

Kukurydziano-ryżowe placki z pieczarkami
Oceń przepis:
6 ocen Średnia ocena: 3.80

Przygotował:

Jola Słoma

Seria kulinarna:
ATELIER SMAKU bez glutenu (odc.4)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie, Przekąski

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Mieszamy mąki z przyprawami i dodajemy wody. Mieszamy do uzyskania gładkiej konsystencji i dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki. Jeszcze raz mieszamy i odstawiamy na 5 minut żeby składniki ciasta i smaki się połączyły. W tym czasie rozgrzewamy patelnię z olejem. Smażymy przez kilka minut na złoty kolor z obu stron. Mąka kukurydziana podczas dłuższego smażenia traci gorzkawy smak, a ciasto staje się bardziej chrupiące.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów Platformę CANAL+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za 0 zł przez 3 mies. ZAMÓW ONLINE