Tuńczyk w boczku Emiliano

Tuńczyk w boczku Emiliano
Oceń przepis:
8 ocen Średnia ocena: 4.40
Seria kulinarna:
Wolny tydzień Chucka (odc. 2)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb
Kuchnia świata:
Kuchnia meksykańska
Ilość osób:
4
Czas przygotowania:
15 minut

Przepis

Składniki:
200 g boczku
500 g świeżego tuńczyka w kawałkach
1 filiżanka sosu barbecue
½ filiżanki soku pomarańczowego
sól i pieprz

Przygotowanie:
Owijamy kawałki tuńczyka plastrami boczku i zabezpieczamy wykałaczkami. Smażymy na patelni lub w woku na średnim ogniu, aż boczek stanie się chrupiący. Zdejmujemy z patelni i usuwamy nadmiar tłuszczu. Dodajemy sos barbecue i sok pomarańczowy. Znów przekładamy na patelnię tuńczyka w boczku i gotujemy jeszcze 5 minut, aż sos zgęstnieje. Podajemy na ciepło.

 

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE