Wędzona sielawa i smażona ukleja z ikrą z uklei i z sielawy

Wędzona sielawa i smażona ukleja z ikrą z uklei i z sielawy
Oceń przepis:
2 oceny Średnia ocena: 4.50
Seria kulinarna:
Apetyt na Skandynawię (odc. 7)
Rodzaj dania:
Dania z ryb
Kuchnia świata:
Kuchnia skandynawska
Ilość osób:
4

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Na rozgrzanej patelni usmażyć na oleju filety z uklei, posolić do smaku.
Umieścić na półmisku wraz z kawałkami wędzonej sielawy, ułożyć oba rodzaje ikry oraz gęstą śmietanę, formując pomiędzy dwoma łyżkami. Przybrać koperkiem, z boku położyć pokrojoną cebulę, bliny i cząstki cytryny.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za 19,99 zł przez 5 mies. ZAMÓW ONLINE