Sycylijska sałatka z pomarańczy, oliwek, czerwonej cebuli i mięty

Sycylijska sałatka z pomarańczy, oliwek, czerwonej cebuli i mięty
Oceń przepis:
1 ocena Średnia ocena: 4.00
Seria kulinarna:
Domowy kucharz (odc.55)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sałatki, sałaty i surówki
Kuchnia świata:
Kuchnia włoska
Ilość osób:
4

Składniki:

  • 6 dużych pomarańczy
  • 1 szklanka drylowanych zielonych oliwek
  • pokrojonych na plasterki
  • 3 łyżki kaparów
  • 1 czerwona cebula
  • pokrojona na cienkie plasterki
  • 1 duży pęczek mięty
  • cienko pokrojonej
  • 60 ml oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia
  • sól i pieprz

Kalkulator wag i miar

Przepis

Pomarańcze obrać ze skórki i pokroić na centymetrowe kawałki. Włożyć do dużej miski. Dodać pozostałe składniki i dobrze wymieszać.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE