Sałatka z dyni makaronowej

Sałatka z dyni makaronowej
Oceń przepis:
16 ocen Średnia ocena: 4.20
Seria kulinarna:
Domowy kucharz (odc.43)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sałatki, sałaty i surówki
Kuchnia świata:
Kuchnia włoska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Rozgrzej piekarnik do 200 stopni C. Ułóż dynię w całości na blasze i ponakłuwaj skórę nożem. Piecz przez 45 min, aż zmięknie. Odstaw dynię do ostygnięcia, przetnij na pół i wyjmij miąższ. Włóż go do dużej miski, dodaj pesto, suszone pomidory, natkę, ocet balsamiczny i oliwę. Dopraw do smaku i starannie wymieszaj.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE