Torcik z sera ricotta z rodzynkami korynckimi i sosem karmelowym

Trudność:
trudne
Rodzaj dania:
Ciasta i ciasteczka
Kuchnia świata:
Kuchnia włoska
Ilość osób:
6
Czas przygotowania:
1 godzina, 20 minut

Składniki:

  • 6 żółtek
  • 150 g cukru
  • 40 g mąki
  • 1/2 litra mleka
  • 1/2 torebki cukru waniliowego
  • starta skórka z jednej cytryny

Kalkulator wag i miar

Przepis

Przygotowujemy biszkopt: ucieramy żółtka z cukrem, dodajemy mąkę i delikatnie dodajemy ubite na pianę białka jaj. Rozprowadzamy równo ciasto biszkoptowe na blasze wyścielonej papierem do pieczenia wysmarowanym i posypanym mąką i pieczemy w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180-190°Celsjusza około 15 minut.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE