Sałatka tabouleh

Sałatka tabouleh
Oceń przepis:
22 ocen Średnia ocena: 4.30
Seria kulinarna:
W interesie mięsożercy (odc.12)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sałatki, sałaty i surówki
Kuchnia świata:
Kuchnia arabska

Przygotowanie:


Składniki:
rukola
natka pietruszki
pomidor
czerwona cebula
sok z 1 cytryny
oliwa extra virgin

Przygotowanie:
Wrzuć do miski drobno posiekaną rukolę i natkę pietruszki. Pokrój pomidora w plastry, a następnie w słupki i kostkę i dodaj do ziół. Równie drobno posiekaj cebulę. Posyp mieszankę solą i pieprzem. Dopraw sokiem z cytryny. Polej wszystko oliwą i wymieszaj.

© Adrian Richardson

 

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE