Marta Dymek

Twarożek z rzodkiewkami


Przepis z programu Zielona rewolucja Marty Dymek 4 (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegańskie

odsłon: 260

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

(na jedną miseczkę)

1 szklanka orzechów nerkowca, namoczonych przez noc w wodzie

¼ szklanki płatków drożdżowych

¼ – ⅓ szklanki wody z ogórków kiszonych

¼ – ⅓ szklanki mleka roślinnego niesłodzonego

1 – 2 łyżki soku z cytryny

½ łyżeczki pasty miso

½ ząbka czosnku

sól i czarny pieprz

 

5 rzodkiewek

1 cebulka dymka

garść posiekanego szczypiorku

 

Przygotowanie:

Odcedzić namoczone orzechy. Przełożyć do kubeczka blendera, dodać wszystkie składniki mlekiem, rzodkiewką i ziołami, a następnie rozpocząć blendowanie. Co jakiś czas skrobać ze ścianek i stopniowo dolewać mleko.
Posiekać rzodkiewki, dymkę i szczypiorek w drobną kostkę i wmieszać w twarożek. Doprawić do smaku solą i pieprzem, a następnie odstawić na godzinę do lodówki.

powrót

Podobne przepisy

Malezyjskie curry z selera
Marta Dymek
Przepis z programu Zielona rewolucja Marty Dymek 5 (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegańskie
Panna cotta na mleku kokosowym
Iwona  Zasuwa
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Dania wegańskie, Dobre dla dzieci
Mleko migdałowe
Iwona  Zasuwa
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje, Dania wegańskie, Dobre dla dzieci

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.