Szaszłyki dziadka Petera

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 20)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Dania z grilla

Szaszłyki dziadka Petera
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Składniki:

1 kg wołowiny pokrojonej w kostkę

2 średnie cebule pokrojone w dużą kostkę

2 czerwone papryki pokrojone na spore kawałki

100 g pieczarek

200 g wędzonego bekonu pokrojonego w dużą kostkę

sól



Marynata:

1 filiżanka czerwonego wina

2 ząbki czosnku

2 liście laurowe

3 gałązki tymianku

pół posiekanej cebuli

2 łyżki oliwy

2 łyżki sosu Worcestershire

1 łyżeczka pieprzu



Przygotowanie:

Do mięsa dodać składniki marynaty. Dokładnie wymieszać, zakryć i wstawić do lodówki na całą noc. Rozgrzać grill. Mięso odsączyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Uformować szaszłyki z wołowiny, cebuli, papryki, pieczarek i bekonu. Posypać solą i grillować przez 8 minut obracając co jakiś czas.

powrót

Podobne przepisy

Biryani z baraniną
Przepis z programu Floyd w Indiach Jaipur (odc.1)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania mięsne, Dania z jagnięciny i baraniny
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Kotleciki z mielonego indyka
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 2 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.