Wieprzowina calypso

Wieprzowina calypso
Oceń przepis:
23 ocen Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

Ainsley Harriott

Seria kulinarna:
Grillowanie z Ainsleyem od A do Z (odc.1)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne

Składniki:

  • kotlety wieprzowe ze schabu
  • z warstewką tłuszczu i skórą

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Wymieszać w misce składniki marynaty. Włożyć kotlety i obrócić, aby mięso wchłonęło marynatę. Przykryć folią i wstawić do lodówki (najlepiej na 24 godziny, jeśli to niemożliwe, przynajmniej na kilka godzin). Przed położeniem kotletów na ruszcie wrzucić na węgle kilka pasków skórki z cytrusów i kilka gałązek rozmarynu oraz tymianku. Kotlety wyjąć z marynaty i ułożyć na ruszcie. Piec 6-7 minut z każdej strony, od czasu do czasu smarując lub polewając marynatą. Podawać z młodymi ziemniakami z grilla (patrz: osobny przepis).

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA