Wieprzowina calypso

Wieprzowina calypso
Oceń przepis:
19 ocen Średnia ocena: 4.20

Przygotował:

Ainsley Harriot

Seria kulinarna:
Grillowanie z Ainsleyem od A do Z (odc.1)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne

Składniki:

  • kotlety wieprzowe ze schabu
  • z warstewką tłuszczu i skó

Kalkulator wag i miar

Przepis

Wymieszać w misce składniki marynaty. Włożyć kotlety i obrócić, aby mięso wchłonęło marynatę. Przykryć folią i wstawić do lodówki (najlepiej na 24 godziny, jeśli to niemożliwe, przynajmniej na kilka godzin). Przed położeniem kotletów na ruszcie wrzucić na węgle kilka pasków skórki z cytrusów i kilka gałązek rozmarynu oraz tymianku. Kotlety wyjąć z marynaty i ułożyć na ruszcie. Piec 6-7 minut z każdej strony, od czasu do czasu smarując lub polewając marynatą. Podawać z młodymi ziemniakami z grilla (patrz: osobny przepis).

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE