Stek, cukinia z boćwiną i buraki z chrzanem

Przepis z programu Mathew Hayden na domowym gruncie (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne

Stek, cukinia z boćwiną i buraki z chrzanem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

4 steki po ok. 3 cm grubości

 

 

Przygotowanie:


W szklanej lub niemetalowej misce marynować steki przez całą noc. Wyjąć steki z lodówki na godzinę przed smażeniem. Smażyć na silnie rozgrzanym grillu albo na patelni przez ok. 3 minuty po obu stronach. Po usmażeniu odłożyć na bok na 1-2 minuty. Na rozgrzaną patelnię wlać oliwę, wrzucić masło, czosnek i cebulę. Smażyć, aż się zeszklą. Dodać listki rozmarynu. Dorzucić cukinię, potem chilli, na końcu boćwinę. Podgrzewać, aż boćwina zmięknie. Do robota kuchennego wrzucić pieczone buraki. Zmiksować. Dodać oliwę, listki rozmarynu, chrzan, sól i pieprz. Chwilę miksować, aby dokładnie wymieszać składniki. Odstawić. Podawać steki na warstwie warzyw, na wierzch nałożyć buraki z chrzanem. Polać oliwą, doprawić solą i pieprzem.

powrót

Podobne przepisy

Faszerowana kapusta z sosem chrzanowym
Andrzej Polan
Przepis z programu Czy na pewno umiesz gotować? (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
Pieczony udziec jagnięcy
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Wołowina na rumiano z woka z pieprzem
Przepis z programu Luke Nguyen w Wietnamie (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska
Kurczak pieczony po włosku
Donna Hay
Przepis z programu Donna Hay - szybkie, świeże, proste (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.