Agnieszka Kręglicka

Sos nuoc cham


Przepis z programu Para w kuchni (odc.25)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska

Sos nuoc cham
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

80 ml czarnego octu ryżowego

2 łyżki sosu sojowego

sok z limonki

2 utarte ząbki czosnku

drobno posiekana ostra papryczka

2-3 łyżki cukru

łyżeczka tartego korzenia imbiru

łyżeczka sosu rybnego (do smaku)

 

 

Przygotowanie:


Wymieszać składniki sosu. Powinien być przejrzysty z kawałeczkami pływających przypraw: skórką limonki, kolendrą, plasterkami papryczki, stróżkami marchewki. Słodko - kwaśno - pikantny w smaku.

powrót

Podobne przepisy

Ajvar
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 5 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty, Przetwory, Dania dietetyczne, Dania wegańskie
Smalec wegański
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Sos jogurtowy na dwa sposoby
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.27)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia arabska
Remolada
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.24)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Harissa
Antony Worrall Thompson
Przepis z programu Antony w Maroku (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty, Inne
kuchnia świata: Kuchnia marokańska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.