Sos z nerkowców i tajskiej bazylii

Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 55)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sosy, kremy, pasty
Kuchnia świata:
Kuchnia tajwańska
Ilość osób:
2

Składniki:

  • 1 filiżanka moczonych przez noc nerkowców
  • garść tajskiej bazylii
  • pół łyżeczki suszonego imbiru
  • ⅓ filiżanki mleka ryżowego
  • sól

Kalkulator wag i miar

Przepis

Nerkowce odcedzić i rozdrobnić w blenderze razem z bazylią, imbirem i odrobiną mleka. Dolać resztę mleka, żeby powstał sos o konsystencji hummusu. Posolić do smaku i dokładnie wymieszać.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE