Sorbet z malinami i kwiatami hibiskusa

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 46)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

Sorbet z malinami i kwiatami hibiskusa
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

500 ml syropu (równa ilość wody i cukru z odrobiną glukozy gotowane razem przez 2 minuty)

1 łyżka syropu z hibiskusa

1 opakowanie malin

finger lime do dekoracji

Przygotowanie:

Syrop cukrowy, syrop z hibiskusa i maliny umieścić w maszynce do lodów. Zmiksować i zmrozić.
Przed podaniem sorbet przenieść na pół godziny do lodówki. Przybrać finger lime.

powrót

Podobne przepisy

Budyń kawowy z pączkami
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko Kawa (odc.27)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Mus czekoladowy z figami
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 4 (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Dania na walentynki

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.