Agnieszka Kręglicka

Sałatka z muli na ciepło lub na zimno


Przepis z programu Para w kuchni (odc.15)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki, Owoce morza

Sałatka z muli na ciepło lub na zimno
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

250g muli bez skorup

1/2 papryki czerwonej

1/2 papryki zielonej

1 cebula

2 ząbki czosnku

40 ml białego octu winnego

100 ml oliwy

3 łyżki posiekanej natki pietruszki

sól

pieprz

cukier

świeża kolendra

sok z cytryny

 

Przygotowanie:

Sałatka na zimno
Pokroić w drobną kostkę papryki, cebulę i czosnek. Wymieszać z oliwą, octem, doprawić solą, pieprzem i cukrem. Połączyć z osuszonymi mulami i natką pietruszki. Można dodać świeżą kolendrę i sok z cytryny. Dobrze jest odstawić sałatkę, by się przegryzła.

Sałatka na ciepło
Na rozgrzanej oliwie zeszklić cebulę pokrojoną w kostkę i czosnek. Dodać pokrojone w drobną kostkę papryki. Doprawić octem, solą, pieprzem i cukrem. Połączyć z osuszonymi mulami i natką pietruszki. Zamieszać i odstawić do ostudzenia. Można dodać świeżą kolendrę i sok z cytryny.

powrót

Podobne przepisy

Drabinki z krewetek i papryczek jalapeno
Ainsley Harriot
Przepis z programu Ainsley rusza w plener (odc.3)
trudność: trudne
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej
Homary a la Nancy Lam
Przepis z programu Nancy Lam Ananasy i homary (odc.7)
trudność: brak
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia tajska
Budyń z cukinii z potrawką z muli
Przepis z programu
trudność: brak
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Małże w białym winie
Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Homar w lekkim bulionie
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 23)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.