Jan i Jakub   Kuroniowie

Sałatka Olivier


Przepis z programu Kuroniowie rozgryzają (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki

odsłon: 17595

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

3 ugotowane marchewki

2 ugotowane pietruszki

1 mały ugotowany seler

3-4 ogórki kiszone lub konserwowe

1 cebula

2 jaja na twardo

1 jabłko

1 puszka groszku konserwowego lub 400 g groszku mrożonego

1-2 ugotowane w mundurkach ziemniaki

300-400 g gotowanego mięsa: wołowiny lub kurczaka

 

Sos:

1 słoik majonezu

sól

pieprz

kilka łyżek kwaśnej śmietany

ząbek czosnku

sok z cytryny

Przygotowanie:

Gotowane warzywa obieramy i kroimy w kostkę, dodajemy pokrojone mięso i pozostałe składniki. Siekamy ogórki i jaja na twardo. Mieszamy składniki sosu, polewamy nim sałatkę i mieszamy jeszcze raz. Odstawiamy w chłodne miejsce.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.